“De in het verleden niet behaalde resultaten, bieden mogelijkheden in de toekomst.”

Alsof de grond onder mij wegzakte

Ik kende de uitdrukking wel maar toen voelde het ook echt zo; alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. En ik vond het helemaal prima. Mijn blikveld werd zwart en ik zag alleen nog een klein stukje licht, terwijl ik blijkbaar quasi door een raam naar buiten keek. Mijn gesprekspartner had geen idee wat er op dat moment gebeurde en eerlijk gezegd ik ook niet. Met het laatste beetje energie ben ik naar huis gegaan. Geen idee hoe ik thuis ben gekomen en weet over de periode daarna weinig tot niets meer. Dit was in 1999. Ik had een burn-out. Toen “een nieuwe tijdsziekte die tussen de oren zit”.

Zoektocht begon

Er was geen netwerk aan coaches en therapeuten die kennis hadden over burnout, dus mijn zoektocht begon. Niet alleen naar het herstel voor mijn eigen lichamelijke en mentale klachten. Het was mij zeer duidelijk geworden: ‘Ik doe iets goed fout!’ Zó wilde ik niet meer verder, maar hoe dan wél?

Dit wil ik wel

Sindsdien heb ik vele leermeester gevonden. Sommigen hebben mij bewust gemaakt van de vele manieren hoe de burnout te voorkomen is en/of er van te herstellen. Anderen hielpen mij mijn kennis te vergroten over chronische stress, burnout en het effect op ons lichaam en geest. Weer anderen hielpen mij hoe andere mensen te helpen met deze klachten toen ik in 2005 van de een op de andere dag mijn baan opzei, omdat ik wist wat ik wél wilde en mijn eigen bedrijf begon.

Mama Burnout

Sindsdien heb ik me op vele niveaus ontwikkeld, zowel zakelijk als privé. Een heerlijke reis met behoorlijk wat hobbels in de weg. Resultaat was een succesvolle onderneming en een overvolle agenda. Mijn geluk kon niet op toen ik mijn ridder op het witte paard leerde kennen en kort daarop zwanger werd. Hoe dolgelukkig ik ook was met het zakelijk succes en het privé geluk, mijn lichaam kreeg niet de rust die het nodig had na een drama-bevalling en de gebroken nachten die volgden. Gaandeweg het eerste jaar van mijn dochter merkte ik signalen van mijn lijf, die mij iet te bekend voorkwamen. Met een schok dacht ik weer aan 1999 en mijn burnout toen.

Bianca Meijsen (1970), Ondernemer, Coach, Therapeut, Psycholoog, Trainer, Burnout Specialist, Chocolade liefhebber, Aromatherapie fan, Levensgenieter, Oudere Mama

Volg mij op Social Media:

Niet de enige

Tot mijn verbazing waren de klachten en signalen zeer bekend bij vrijwel alle moeders die ik sprak. “Het hoort er gewoon bij.”, werd er dan gezegd. Vanuit de media wordt het beeld opgehouden van moeders lachend achter de kinderwagen de dag na de bevalling. In de realiteit bleek dit echter slechts te gaan om 2% van de moeders. Mijn volgende zoektocht begon: verdiepen in de burnout klachten, die bij moeders herkenbaar waren en niet alleen in het eerste jaar na de bevallingen. Veel moeders bleken pas echt uit te vallen na het 4e jaar van de kinderen of nog later, omdat herstel uitbleef. Door deze constatering en het feit dat tegenwoordig bijna alles wat met stress te maken heeft onder de noemer burnout wordt geplaatst, werd ik extra gemotiveerd.

Waarom Mama DeStress Coach? 

Vanuit mijn eigen behoefte om te herstellen na de burnout in 1999, had ik diverse trainingen, cursussen en therapiën gevolgd. Nu ging ik me echt eens specialiseren in alles wat met stress en burnout klachten te maken heeft en met name voor moeders. Niet alleen de medische en psychologische achtergrond, maar ook de energetische en spirituele achtergrond en zelfs zoiets praktisch als voeding, beweging en ontspanning voor de meer hands-on  lifestyle skills om blijvend te herstellen van de burnout. En dan met name voor ambitieuze moeders die alles uit zichzelf en het leven willen halen.

Maatwerk

De vraag vanuit bedrijven voor een duidelijke stappenplan om werknemers snel weer aan het werk te krijgen, heeft veel one-size-fits-all pakketten tot gevolg. Er zijn echter zo veel gradaties stressklachten, misschien nog wel meer verschillende levensstijlen en nog eens een veelvoud aan oorzaken, dat er niet één methode is die toegepast kan worden op iedereen. En zeker niet als je rekening houdt met de hormonale veranderingen bij vrouwen in de loop der jaren. Dus vond ik het hoogtijd voor een moeder die weet hoe moeders te begeleiden bij stress- en burnoutklachten.

Expect a Miracle

Misschien wel juist vanwege die enorme drive en ambitie die ik ervaar bij mijn klanten, en mijn overtuiging dat zij zelf enorm veel kracht bezitten maar helaas nog wel eens voorbij gaan aan hun kwetsbaarheid, kan het best confronterend zijn dan het niet lukt om te herstellen. Als je met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je uit om te voelen en ervaren waardoor je in de burnout kwam en vooral hoe je er nu voor kunt zorgen om dat nooit weer te hoeven ervaren. Het is dan ook elke keer weer een plezier om de ontwikkelingen van zo dichtbij mee te maken. De resultaten die zij steeds weer bereiken is meer dan ze zelf hadden durven dromen!

Een greep uit de grote verscheidenheid aan opleidingen, trainingen, cursussen, workshops, masterclasses, etc. :

NLP Master Coach & Trainer

In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met Neuro-Liguïstisch Programmeren, beter bekend als NLP, na een ruimte tijd vooral bezig te zijn met spirituele ontwikkelingen en Body & Mind Coaching. Het bleek liefde op de het eerste gezicht.

Systemisch Werk Coach & Trainer

Tijdens deze NLP opleiding kwam ik in contact met Systemisch Werk, bij de meeste mensen beter bekend als Familie Opstellingen. Heerlijk ‘spelen’ met energie en zichtbaar maken wat in ons onbewuste gebeurd.

Hypnose & Regressie Therapeut & Trainer

Deze 4-jarige HBO opleiding bleek een smeltkroes van al mijn gevolgde trainingen sinds 1999. Milton Erickson, de grondlegger van de hypnotherapie, is van wezenlijk belang geweest bij het tot stand komen van NLP en de cirkel is rond.

Wat je verder nog over mij mag weten:

Ik ben verslaafd aan pure chocola, lekker puh!

Hoewel ik heel krachtig kan over komen, ben ik eigenlijk een softie.

Klanten benoemen mijn warme persoonlijkheid, die streng is maar vooral rechtvaardig.

Ik ben in Rotterdam geboren en dat is te merken aan mijn soms botte uitingen.

Groeien vind ik een noodzaak op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Om mezelf kunnen lachen vind ik een must.

Yoga is mijn favoriete vorm van bewegen, naast stevig wandelen, soms hardlopen en lekker dansen.

Sinds 2014 ben ik moeder geworden van mijn eigenwijze dochter Isis Lilith. Ik was toen 43 jaar.

Ik geniet enorm van thuis zijn en de kleine dingen die het leven zo onwijs bijzonder en mooi maken.

Reizen doe ik zowel voor mijn plezier en ontspanning, om nieuwe dingen/plaatsen te ontdekken als voor mijn werk.

Hoe klanten mij ervaren

“Bianca Meijsen is een professionele trainer met down to earth mentaliteit, ze heeft veel kennis en kan deze goed overbrengen.”

Krista van der Schatte Olivier

Bureau Van werk naar werk, Gemeente Den Haag

“Ik kreeg in korte tijd op een zeer natuurlijke manier een prachtige reset. Bianca kan eindjes aan elkaar knopen, die lange tijd verkeerd verbonden zaten. Ik heb nu een andere bril op, die licht en makkelijk voelt. Ik hoef niet meer te vechten! ? wat een professional.”

Jannemarie Borghuis

“The lecture from Bianca was outstanding. She had a lot of life examples to support her message and the participants were able to relate to her because of this. She was very professional and worked well with our facilitators.”

DOW Terneuzen

Je staat er echt niet alleen voor!

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen om weer ontspannen en met veel plezier jouw leven te leven?
Laat mij jou dan bij de hand nemen en je helpen weer de beste versie van jezelf te zijn!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Stress test vragenlijst

Vraag hier de stress vragenlijst aan

 

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt binnen 1-3 werkdagen een email met de link naar jouw online vragenlijst. Zie je de email niet, kijk dan even in je spambox of stuur een email naar info@meerdanmama.nl.

Voor welke vragenlijst optie kies je?

Je hebt de stress vragenlijst succesvol aangevraagd!