Home » Blog » Meer dan Mama Podcast » Neurowetenschap verklaart burn-out
Podcast #25 Ayca Szapora

Neurowetenschap verklaart burn-out

door | 1 feb, 2023 | Balans Werk-Privé, Meer dan Mama Podcast

Met veel plezier deel ik met jou de nieuwste podcast opname. Ik wilde wel eens weten of je vanuit neuroscience kunt aangeven of je wel of niet burn-out gevoelig bent. Of zoals mijn dokter vroeger zei: “Burn-out zit tussen je oren”.

Mijn gast van deze podcast ontmoette ik tijdens een event waarin het woord Magic stond. Ik weet de precieze omschrijving niet meer maar dat was de reden waarom ik me had aangemeld. Het laatste wat ik daar verwachtte was een ‘breinprofessor’.

Ayca was daar als spreker en is neurowetenschapper, bedrijfskundige en cognitief psycholoog. Tijdens haar presentatie begreep ik waarom juist zij op deze bijeenkomst aanwezig was als bevlogen spreker die met veel humor en enthousiasme jou vertelt over je brein.

Vanwege al die hoofd visie en mijn overtuigingen dat ik alles moet weten en snappen (pure onzin maar dat op een ander moment), heb ik mensen die werken vanuit de neurowetenschap best hoog zitten.

Vaak denk ik toch dat ik daar te dom voor ben ofzo. Ik als gevoelsmens ben in het verleden nog als eens weggezet op een manier dat mij deed denken dat mijn brein niet zo goed ontwikkeld is. Ondertussen weet ik beter maar toch sluipt het er nog wel eens in.

Desondanks, of misschien wel juist daarom, was mijn Podcast opname met Ayca een heerlijk gesprek, waarin er veel meer overeenkomsten bleken dan ik vooraf dacht. Wat heerlijk toch om weer te zien, dat we veel meer hetzelfde zijn dan we vaak vooraf ‘denken’.

En hoewel ik Ayca echt als expert had uitgenodigd, blijkt ook zij een burn-out te hebben gehad. OMG! Ze kon dus ook nog eens vanuit ervaring spreken.

Beluister en/of bekijk hieronder deze podcast. Ben benieuwd wat jij er uithaalt.

Ennuh….

Je ziet het goed. De Meer dan Mama Podcast wordt langzaam maar zeker omgedoopt in de Expect a Miracle Podcast. Ik merk steeds meer dat mijn bedrijfsnaam meer past bij mijn missie en wat ik wil uitdragen. Ik sta nog steeds achter alles wat ik communiceer onder de noemer Meer dan Mama en… ik mis dat stukje magie en de mogelijkheid om ook Engelstaligen uit te nodigen. #hint.

 

Beluister en/of bekijk waarom ondernemen na een burn-out

Podcast #25 Ayca Szapora

Meer dan Mama Podcast.25

door Bianca Meijsen met Ayca Szapora

Ook te beluisteren via Spotify.

Bekijk hier de video opname

Ayca Szapora is neurowetenschapper, bedrijfscundige en cognitief psycholoog en daarnaast een bevlogen spreker die met veel humor en enthousiasme jou vertelt over je brein. De lezingen die ze geeft, spreken voor zich:

  • Hoe werkt verandering in het brein?
  • Waarom kun je je hersenen niet vertrouwen?
  • Hoe kun je je brein voor je laten werken in plaats van tegen je?
  • Waarom doen we wat we niet willen wel, en wat we wel willen niet?
  • Hersenprocessen, hoe werkt het brein?
  • Hoe programmeer je het brein om nieuwe gewoontes aan te leren?
  • Beste communicatietips vanuit de wetenschap.

 

Tijdens haar lezingen en training legt ze uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren, hoe je verbinding kunt maken en hoe je gedrag van jezelf en anderen kunt veranderen. Ze neemt je op energieke en humoristische wijze mee in de wondere werking van het brein en laat je zien wat je hersenen met je uithalen. Kijk voor meer informatie op haar website https://www.aycaszapora.nl/

 

Zowel Ayca als ik zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van deze podcast vindt. Laat hieronder een bericht achter of mail naar info@expectamiracle.nl. Ook als je nog vragen hebt, kun je deze mailen.

Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder! Je kunt eventueel direct een afspraak inplannen via mijn online agenda. >>Klik hier<<

Over mij

Trainer Bianca MeijsenBianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met bijna 25 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out

Meld je hier aan

Voor het gratis kennismaking eboek inclusief;
- gratis dagboek
- gratis coaching call
- gratis 21 dagen challenge
- korting op aankoop mijn boek

... en ontvang daarnaast mijn FemMail met tips, adviezen, oefeningen, aanbiedingen, activiteiten en overige updates.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online Ont-moet-ing

Hoi hoi!

Zal ik je via mijn Miracle Mail op de hoogte houden?

Ik informeer je over - het laatste nieuws, blogs, video's, - speciale aanbiedingen, acties - en veel meer.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin