Home » Blog » Burnout herstel » Burn-out zit niet tussen de oren
Burn-out zit niet tussen de oren

Burn-out zit niet tussen de oren

door | 19 okt, 2020 | Burnout herstel

“Let wel, ‘burn-out zijn’ is niet hetzelfde als ‘stressklachten hebben’. Aan burn-out gaat altijd een periode van toenemende vermoeidheid en stressklachten vooraf. Stressklachten zijn milder en makkelijker te keren, bijvoorbeeld door een gezondere leefstijl en aanpassingen in de manier waarop je met problemen omgaat; bij burn-out zijn dit soort interventies onvoldoende.”

Ik kan hier een heel persoonlijk betoog bij zetten, maar in de kern ben ik het eens met deze visie van Carolien Hamming uit deze blog.

De aanvulling zit voor mij vooral in de opgeslagen emotionele en vaak zelfs traumatische ervaringen, die zo’n onveiligheid en bijna perfecte voedingsbodem creëren dat de burn-out nog de enige ‘oplossing’ lijkt voor het lichaam.

Misschien wel mede daardoor de vele verborgen burn-out met of zonder misdiagnoses.

Laat je NIET wijsmaken zoals bij deze oma dat “het tussen je oren zit” en dat het volledig aan jezelf ligt!

Klop aan bij mensen die zich hebben ontwikkeld op zowel mentaal, lichamelijk, emotioneel als energetisch gebied en bij voorkeur zelf een burn-out hebben gehad. Dat laatste is geen must maar absoluut een pre in de herkenning en begeleiding.

Grootmoeder Gerritje Beukers-de Kleuver

Grootmoeder Gerritje Beukers-de Kleuver
Bron: CSR Centrum

Op houten banden fietste ze in de winter van ’45 van Utrecht naar de Achterhoek om aardappels te bemachtigen. Ik had een sterke, optimistische grootmoeder. Ze ging er prat op dat ze goed met tegenslag overweg kon.

Tot ze de ziekte van Parkinson kreeg. Ze raakte immobiel en haar gezicht verstrakte -net als bij prins Claus. Het ergste was haar inktzwarte stemming, die haar in zichzelf opsloot.

De specialistisch arts beschouwde die somberte als een ‘beleving’ die goed was te beïnvloeden -als ze haar best maar deed. Dus moedigden we oma aan om positief te denken en zich vooral op de leuke dingen te richten.

Kansloos natuurlijk….. lees verder >>

Kijk ook eens bij

Gratis Ont-moet-ing
kennismakingsgesprek

‘Terug in Balans’
3 maanden persoonlijke training

‘In 90 dagen van Stress naar Zen’
online training

Over mij

Blog Bianca Meijsen Bianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met ruim 20 ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Tijd tekort

Tijd tekort

Ik was stom verbaasd. En niet alleen om wat ik zag, maar meer nog om wat ik erbij voelde. Even een boodschapje doen tussen de afspraken door. Ik...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis vragenlijst

Vraag hier de gratis stress vragenlijst aan

 

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt binnen 1-3 werkdagen een email met de link naar jouw online vragenlijst. Zie je de email niet, kijk dan even in je spambox of stuur een email naar info@meerdanmama.nl.

Op welke manier wil je de uitslag ontvangen?

Je hebt de stress vragenlijst succesvol aangevraagd!

Tweet
Share
Share
Pin