Home » Blog » Burnout herstel » Tijd tekort
Tijd te kort

Tijd tekort

door | 10 jun, 2021 | Burnout herstel

Ik was stom verbaasd. En niet alleen om wat ik zag, maar meer nog om wat ik erbij voelde.

Even een boodschapje doen tussen de afspraken door. Ik realiseerde me ineens dat het brood op was, dus was ik ‘even snel’ naar de supermarkt gegaan.

Nu stond ik de rij te wachten tot ik aan de beurt was. Voor mij zag ik een enorme hoeveelheid boodschappen op de band staan. Een zucht ontsnapte aan mijn lippen, terwijl ik onderzoekend rond keek wie dit ging afrekenen.

Alle tijd nemen, is de beste manier om geen seconde te missen

Tergend langzaam schoof de band richting de kassa, zodat ik mijn boodschappen erachter kon zetten. Ineens zie ik in mijn ooghoek dat de dame die achter de winkelwagen stond, met een sneltreinvaart voorbij de kassa rent. Voorbij een andere vrouw die al bij de kassa staat en in haar tas staat te graaien. Mijn ogen hadden moeite met het registreren wat daar nu precies gebeurde, dus bleef even staren naar het tafereel.

Langzaamaan realiseerde ik me dat de vrouw bij de kassa waarschijnlijk de moeder is van de dame die er voorbij stoof. Terwijl de moeder met het meisje achter de kassa sprak, zag ik de dochter de boodschappen van de band afpakken. Dit ging echter met een snelheid waarbij ik bijna de neiging had te zeggen; “Doe wat rustiger aan! Ik krijg er zelfs hartkloppingen van als ik zie hoe snel je dit wilt doen.

Alle tijd nemen, is de beste manier om geen seconde te missen.

Maar in plaats daarvan hield ik mijn mond. Want ergens zag ik ook de ergernis op haar gezicht die ik niet anders kon vertalen dan; “Schiet toch eens op!” Terwijl de moeder uiterlijk kalm bleef, ging dochter in een rap tempo door met het inpakken van de boodschappen.

Ineens kwam er een realisatie in mij, die mij nog meer verbaasde dat de snelheid van van deze dochter. “Dit ben ik. Dik 20, misschien wel 30 jaar geleden.” Ik was deze dochter. Die oprecht vond dat iedereen te traag deed. Standaard tijd tekort kwam. Zich mateloos kon irriteren aan de rust die anderen uitstraalden. Ik had ‘druk zijn’ tot een kunst verheven. Totdat…. mijn lijf mij volledig tot een halt riep met een burn-out tot gevolg.

Ondertussen ben ik die moeder. Met een uiterlijke kalmheid genietend van elk moment. Want wanneer je alle tijd neemt, kun je geen moment missen. Vooral bij die belangrijke momenten waarvan je achteraf zou kunnen denken; Had ik toen maar…. 

Over mij

Trainer Bianca MeijsenBianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met bijna 25 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out

Meld je hier aan

Voor het gratis kennismaking eboek inclusief;
- gratis dagboek
- gratis coaching call
- gratis 21 dagen challenge
- korting op aankoop mijn boek

... en ontvang daarnaast mijn FemMail met tips, adviezen, oefeningen, aanbiedingen, activiteiten en overige updates.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online Ont-moet-ing

Hoi hoi!

Zal ik je via mijn Miracle Mail op de hoogte houden?

Ik informeer je over - het laatste nieuws, blogs, video's, - speciale aanbiedingen, acties - en veel meer.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin