Home » Blog » Burnout terugval voorkomen » Lichaamsbewustzijn
Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn

door | 4 jun, 2021 | Burnout terugval voorkomen

If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream” – Dan Millman

Achteraf vond ze dit zo’n krachtig inzicht. Ze was mijn boek aan het lezen en voelde vooral herkenning en soms zelfs irritatie. Naar mij en/of naar zichzelf. Ze was dan wel herstelt van de burn-out maar vond het nog best lastig om te merken hoe lang de nasleep daarvan nog voelbaar was. Toen kwam ze deze quote tegen.

If you listen to your body when it whispers, you won't have to hear it scream

Als je luistert naar je lichaam wanneer het fluistert, dan hoef je het niet horen schreeuwen. “Wat bedoel je daarmee?” mailde ze mij haar vraag. Ik werd er even stil van. In mijn boek wordt daar bij Stap 3 eigenlijk al uitleg over gegeven, maar hoe leg ik mijn bedoeling van deze quote precies uit in een mail. Mijn antwoord aan haar vertel ik dan ook graag hierbij aan jou.

Het gaat hierbij om lichaamsbewustzijn en dat is vaak vrijwel niet aanwezig wanneer je een burn-out ervaart en/of ervaren hebt. Het lichaam heeft vaak al veel eerder door dan het brein, wanneer een situatie onveilig dreigt te worden. Afhankelijk van de ervaringen die je al hebt gehad, zijn er situaties in het lichaam opgeslagen als geheugen.

Dit lichaamsgeheugen reageert op de signalen die het waarneemt. Het brein heeft vaak niet zo snel door wat er dan zo onveilig voelt. Met als gevolg dat die kleine signalen van het lichaam worden genegeerd. Totdat het lichaam zoveel signalen gaat afgeven dat je het niet meer kunt negeren. Zoals bijvoorbeeld bij een burn-out. Het lichaam is dan zo hard aan het schreeuwen dat je wel luisteren moet. Heb je in de gaten hoe krachtig dit is?

Om te voorkomen dat ze weer terugvalt in een burn-out, is ze haar lichaamsbewustzijn steeds meer gaan vergroten. Die fluisterende signalen van haar lichaam hoort ze nu luid en duidelijk. Ook al begrijpt het brein niet altijd de reden. Daarom werken we dan ook samen om steeds beter die vertaling te maken. Met meer rust en ontspanning tot gevolg.

Kijk ook eens bij

Gratis Ont-moet-ing
kennismakingsgesprek

‘Terug in Balans’
3 maanden persoonlijke training

‘In 90 dagen van Stress naar Zen’
online training

Over mij

Blog Bianca Meijsen Bianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met ruim 20 ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

F*ck Loslaten

F*ck Loslaten

Eens in de zoveel tijd, meestal in de lente en de herfst, ruim ik spullen op in mijn huis. Als het nog te gebruiken is dan bied ik het te koop aan...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis vragenlijst

Vraag hier de gratis stress vragenlijst aan

 

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt binnen 1-3 werkdagen een email met de link naar jouw online vragenlijst. Zie je de email niet, kijk dan even in je spambox of stuur een email naar info@meerdanmama.nl.

Op welke manier wil je de uitslag ontvangen?

Je hebt de stress vragenlijst succesvol aangevraagd!

Tweet
Share
Share
Pin