Home » Blog » Meer dan Mama Podcast » Teamcultuur creëert burn-out
Teamcultuur creëert burn-out

Teamcultuur creëert burn-out

door | 22 okt, 2022 | Burnout terugval voorkomen, Meer dan Mama Podcast

Alsof de werk/privé balans al niet uitdagend genoeg is zonder al die overleg momenten. Met tegenzin ga je er naar toe, terwijl je er eigenlijk al vanuit gaat dat het nutteloos tijdverdrijf is. Voor je burn-out was het al een energietrekker en nu nog steeds heb je na afloop barstende hoofdpijn.

Elk team heeft zijn eigen cultuur en er zijn verhalen van mensen die met plezier van hun vrije dag komen voor een overleg. Zij zien het nut en hebben behoefte aan een stukje verbinding, zelfs als ze vanuit huis werken. 

Om de terugval na een burn-out te voorkomen zou je het liefst ook energie overhouden van een overleg, maar je had het voor de burn-out ook al. Zou het dan kunnen zijn dat team cultuur burn-out creëert?

Vanuit die vraag ga ik in deze Meer dan Mama Podcast in gesprek met Marinde van Loo. Zij is gepassioneerd teamontwikkelexpert en eigenaar van Bureau van Invloed.

  • Wat is teamcultuur?
  • Waarom werken al die communicatie trainingen niet?
  • Ben je zelf verantwoordelijk voor je burn-out (terugval) of is de cultuur binnen je team hiervoor verantwoordelijk?
  • Hoe zorg je ervoor dat je niet steeds leegloopt bij ieder overleg en houd je balans tussen je werk en privé met meer energie tot gevolg?

Zo maar van vragen die we bespreken en waarop Marinde haar visie geeft met een aantal hele praktische en behulpzame tips. Beluister of bekijk deze podcast en laat ons weten wat jouw ervaring is en of je het eens bent met de stelling.

Beluister en/of bekijk of teamcultuur burn-out creëert.

MdM Podcast #23 Marinde van Loo

Meer dan Mama Podcast.23

door Bianca Meijsen met Marinde van Loo

Ook te beluisteren via Spotify.

Bekijk hier de video opname

Marinde van Loo is gepassioneerd teamontwikkelexpert en eigenaar van Bureau van Invloed. Zij werkt graag met teams waar zoveel autonome mensen bij elkaar komen dat ze met elkaar bijna niet te sturen zijn. In de praktijk ziet zij veel teamleden die een kei zijn in hun vak, en als ze samenkomen toch niet vanzelfsprekend een lekker werkend team zijn. Daar waar mensen samenkomen, ontstaan er altijd patronen. Het zorgt voor interactie die we wel, niet of soms prettig vinden, en die al dan niet bijdraagt aan het resultaat. Zij helpt teameiders hun volledige invloed te pakken en écht impact te maken. Daarnaast kijkt ze met het team mee en zodat ze kan duiden wat er gebeurd met in de dynamiek, in de interactie, tussen de teamleden. Zij garandeert dat het team het écht los maakt met elkaar en er weer beweging komt in het leren met elkaar. Van daaruit maakt het team de slag naar veranderen zodat het resultaat én het werkplezier toeneemt.

Zowel Marinde als ik zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van deze podcast vindt. Laat hieronder een bericht achter of mail naar info@meerdanmama.nl. Ook als je nog vragen hebt, kun je deze mailen.

Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder! Je kunt eventueel direct een afspraak inplannen via mijn online agenda. >>Klik hier<<

Over mij

Trainer Bianca MeijsenBianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met bijna 25 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out

Meld je hier aan

Voor het gratis kennismaking eboek inclusief;
- gratis dagboek
- gratis coaching call
- gratis 21 dagen challenge
- korting op aankoop mijn boek

... en ontvang daarnaast mijn FemMail met tips, adviezen, oefeningen, aanbiedingen, activiteiten en overige updates.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online Ont-moet-ing

Hoi hoi!

Zal ik je via mijn Miracle Mail op de hoogte houden?

Ik informeer je over - het laatste nieuws, blogs, video's, - speciale aanbiedingen, acties - en veel meer.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin