Home » Blog » Burnout herstel » Loslaten met Sedona Methode

Loslaten met Sedona Methode

door | 10 apr, 2020 | Burnout herstel

De meest uiteenlopende technieken zijn ontwikkeld om emoties, gedachten, overtuigingen en zelfs lichamelijke klachten los te laten. Loslaten is nog nooit zo makkelijk geweest, lijkt het. Coaches en therapeuten hebben veel mogelijkheden in hun ‘toolbox’ waarbij je geholpen wordt om de klachten los te laten en nog eens een veelvoud aan technieken die je zelf kan doen. Hierbij deel ik een ‘simpele techniek’ die jezelf kunt toepassen.

Suus liep er al een tijdje mee rond en wilde nu wel eens af van haar onrust. Ze kon heel duidelijk het gevoel in haar lijf beschrijven en zelfs aanwijzen. Ze kon er dus makkelijk bij en zo weer oproepen. Op de schaal van 0-10 en gaf ze het een dikke 8. Op zo’n moment heb ik een aantal mogelijkheden waaruit ik kan kiezen;

  • Hypnotherapie om haar weer rustig te laten voelen via haar onbewuste mind.
  • Regressietherapie om direct op zoek te gaan naar het verborgen trauma.
  • Emotional Freedom Technique om de overtuigingen te neutraliseren en de energie weer te laten stromen.
  • Energiewerk om het onbewuste het werk te laten doen.

Uiteindelijk koos ik ervoor om haar de Sedona methode aan te leren met wat basistips vanuit EFT, zodat ze die zelf vaker kan toepassen. Een techniek die bestaat uit 3 simpele basis vragen:

Wil ik het loslaten? Kan ik het loslaten? Wanneer?

Terwijl ik haar uitnodig zo ontspannen mogelijk in de stoel te zitten, maakt ze contact met haar gevoel van onrust terwijl ze deze 3 vragen zichzelf hardop stelt. Na het eerste rondje komt er een ander gevoel naar boven: Irritatie. Op de schaal van 0-10 een 7. Opnieuw stelt ze zichzelf dezelfde vragen maar nu met betrekking op het gevoel van irritatie. Vervolgens komt er onmacht. Daarna heeft ze het over verkramping. Uiteindelijk komt ze uit op pijn. Kortom; bij elk gevoel komt er weer een ander gevoel naar boven. Ze wordt er steeds onrustiger van en dat is precies het gevoel wat ze wilt loslaten. We zitten dus heel dicht op de onderlaag.

Het geeft haar veel inzicht over wat er nu precies in dit gevoel van onrust gebeurd en welke overtuiging haar weerhoudt om het gevoel los te laten. Ze analyseert steeds alles wat er gebeurd en probeert zo te voorkomen dat ze echt die onrust loslaat. Ik stel de vragen net even anders en de tranen beginnen te stromen. Eindelijk is daar het loslaat moment waar ze zo naar verlangt. Ze loopt even later wat onwennig maar heel rustig en ontspannen de kamer uit. Ze kan nog niet helemaal geloven dat haar onrust nu toch echt weg is.

Hoe werkt de Sedona methode?

Ook jij kunt met deze vragen een gevoel, gedachte, overtuigingen of lichamelijk ongemak loslaten. En dat met in basis 3 simpele vragen: Wil ik het loslaten? Kan ik het loslaten? Wanneer? Daarbij is het niet eens interessant of je op alle vragen “Ja” of “Nee” antwoord. Het meest belangrijk is dat je bij de vraag ‘Wanneer?’ standaard antwoord met “NU!”. Het gaat erom dat je de keus maakt om het nu te willen loslaten. Waarbij je na de laatste vraag altijd diep inademt en bij de uitademing uitblaast alsof je loslaat. Blijf deze vragen herhalen tot het gevoel op de schaal van 0-10 uitkomt op 0. 

Laat hieronder weten wat jouw ervaring is met deze methodiek. Zo simpel en zo effectief dat je jezelf afvraagt waarom je dit niet eerder hebt gedaan. Heeft het niet het gewenste effect? Laat het me weten en ik help je alsnog op weg. Veel loslaat plezier! 

Over mij

Trainer Bianca MeijsenBianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met bijna 25 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out

Meld je hier aan

Voor het gratis kennismaking eboek inclusief;
- gratis dagboek
- gratis coaching call
- gratis 21 dagen challenge
- korting op aankoop mijn boek

... en ontvang daarnaast mijn FemMail met tips, adviezen, oefeningen, aanbiedingen, activiteiten en overige updates.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online Ont-moet-ing

Hoi hoi!

Zal ik je via mijn Miracle Mail op de hoogte houden?

Ik informeer je over - het laatste nieuws, blogs, video's, - speciale aanbiedingen, acties - en veel meer.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin