Home » Blog » Burnout terugval voorkomen » Ik weet niet wat mijn droom is

Ik weet niet wat mijn droom is

door | 17 apr, 2020 | Burnout terugval voorkomen

I have a dream

Legendarische woorden van Martin Luther King. Vanwege de lading die aan deze woorden hangen, zou je bijna bang worden om deze woorden te gebruiken. Bijna….want hebben wij niet allemaal een droom?
Of eigenlijk hebben we allemaal meer dan één droom. Een droom die bijvoorbeeld begint met ‘het zou zo fijn zijn als…’. De keuze mogelijkheden zijn legio; werk, carrière, financieel, familie, liefde, gezin, kinderen, vrienden, kennissen, zakenrelaties, partnerrelaties, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd en alle variaties die je hierin kunt bedenken.

Toch kom ik zo nu en dan iemand tegen die zegt: “Ik weet niet wat mijn droom is.” Vaak wordt een dergelijke uitspraak vervolgd met: “Ik wil gewoon gelukkig zijn.” of “Ik wil gewoon genieten.” of “Ik wil gewoon doen waar ik zin in heb, wanneer ik er zin in heb.” of iets anders in deze trant. Bijna altijd reageer ik dan met de opmerking: ‘Dus je weet heel goed wat jouw droom is!’ Meeste van ons hebben de overtuiging dat dit niet concreet genoeg is.

Een droom moet vooral te omschrijven zijn als een doel; concreet, tastbaar en invulbaar. Ooit heb je gehoord dat een droom Specifiek, Meetbaar, Haalbaar, Realistisch en in een Tijdskader te passen moet zijn. Beter bekent als SMART. Dit is wel handig maar niet noodzakelijk. Zeker niet als het gaat om je droom.

Dream Big

Toen Martin Luther King zijn droom uitte, waren er maar weinig mensen die dachten dat deze droom SMART was. Toch is er sindsdien veel veranderd en zijn er onderdelen uit zijn droom ondertussen realiteit geworden. Ik geloof dan ook heilig in de doelstelling: Dream BIG!

Wat houdt voor jou precies ´gelukkig zijn´ in? Wanneer ben jij aan het ´genieten´? Doe je precies waar jij zin in hebt, wanneer je er zin in hebt? Aan welke voorwaarde wordt er voldaan wanneer jij dit wel ervaart? Welke onderdelen in jouw leven voldoen al aan deze dromen en wat zou er kunnen veranderen waardoor je dit vaker ervaart?

Wees nieuwsgierig

Ga weer op onderzoek uit. Wees weer dat kleine meisje dat alles leuk en spannend vindt. Wie dolgraag wil uitproberen. In het Engels verwoorden ze dit zo mooi; ‘trial and error’ oftewel ‘vallen en opstaan’. Ga op zoek naar al die onderdelen in je leven uit het verleden of in de toekomst, die het gevoel versterkt van wat je wel wilt.

Wanneer heb jij deze gevoelens ervaren. Wie je dan bent. Hoe denk je en wat doen je. Waar je bent, wanneer je deze droom hebt gerealiseerd. Ervaar en toets wat bij jou past. Klop thet toch niet? Laat los. Probeer weer wat anders als het toch niet helemaal past bij jouw droombeeld. Door thuis op de bank te hangen, weet je zeker dat het blijft zoals het nu is.

Zo binnen zo buiten

“You don’t see the world as it is, you see it according to who you are.” – Stephen R. Covey

“Zo binnen, zo buiten” is een uitspraak die je mij vaak hoort zeggen. Alles wat je waarneemt als realiteit, is in mijn beleving niet meer dan een reflectie van jouw binnenwereld. ‘Alles is een illusie’ waarbij de werkelijkheid zoals jij die ervaart een uiting is van jouw gedachtewereld en overtuigingen. Waarom niet de illusie creëren die je wilt? Je toekomst begint vandaag! Als jij je toekomst wilt veranderen, kun je daar vandaag de 1e stap voor zetten. Eén kleine stap voor jou. Eén grote stap voor jouw toekomst!

Koop een dagboek waar jij blij van wordt. Schrijf hier al je dromen en gevoelens in. Elke dag! Maak het zo gedetailleerd als je wilt en laat los of het logisch of realistisch is. Fantaseer er op los, waarbij hoe jij je voelt het meest belangrijk is. Voel weer het plezier van fantaseren. De lol van zelf verzinnen hoe dan wel. Merk je dat het ook verdriet, angst of boosheid oproept? Top!!! Ontdek wat de gedachte is en laat het los. 

Heb jij een duidelijk beeld van jouw droom? Wil je die met mij delen hieronder? Wordt altijd zo blij van al die verhalen. Laten we samen de wereld een stukje mooier maken.

Over mij

Trainer Bianca MeijsenBianca Meijsen

Omdat jij je niet nog een burn-out kan veroorloven neem ik je mee in mijn eigen ervaringen over de Mama Burn-out, Werk-Privé Balans en Terugval voorkomen vanuit mijn specialisatie in stress- en burn-out klachten met bijna 25 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out

Meld je hier aan

Voor het gratis kennismaking eboek inclusief;
- gratis dagboek
- gratis coaching call
- gratis 21 dagen challenge
- korting op aankoop mijn boek

... en ontvang daarnaast mijn FemMail met tips, adviezen, oefeningen, aanbiedingen, activiteiten en overige updates.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Bestel hier mijn boek

Bestel hier mijn boek

In 10 stappen jouw droomleven na een burnout 
Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd

 

Vul hieronder je gegevens in

en je ontvangt per email de bevestiging en overige informatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online Ont-moet-ing

Hoi hoi!

Zal ik je via mijn Miracle Mail op de hoogte houden?

Ik informeer je over - het laatste nieuws, blogs, video's, - speciale aanbiedingen, acties - en veel meer.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin